Dj.Vesna
17.08.2016, 06:32
Ipce Ahmedovski - Biografija
Ipce Ahmedovski je rodjen 6 januara, 1966 u Lazani, u blizini Prilepa Republika Makedonija.
Ipce je mladji brat Jasara Ahmedovskog, mladi i talentovani Ipce cesto je pevao u kafani svoga oca.
Preselio se u Beograd kako bi pokrenuo svoju karijeru,bio je poznat kao Mali Rambo.
Svoj prvi album Bila si devojcica godina mojih snimio je 1986 ,vecinu tekstova pisao je Rade Vuckovic
uz orkestar Tomice Miljica .
Kasnije je snimio nekoliko albuma sa Novicom Urosevic.
Pocetkom devedesetih postize veliku slavu i popularnost u Srbiji,a posebno kod mladjih generacija.
Postaje jedan od najtiraznijih pevaca tog vremena.
Nizali su se hitovi CINIO SAM CUDA,DA TI GUZVAM POSTELJU,OCI CRNE OCI PLAVE,JA TE VOLIM ON TE IMA i mnoge druge.
Snimio je 5 albuma pre nego sto je tragicno poginuo.
Ipce je poginuo u saobracajnoj nesreci 30. jula 1994 na Ibarskoj magistrali u blizini mesta Sopici kod Lazarevca.
Prethodno je snimio pesmu "Kad nestanem jednog dana".
Vozio je mercedes velikom brzinom i udario u kamion.
Njegova smrt izazvala je veliku tugu .Na sahrani mu bio veliki broj ljudi
Ljudi kazu da je Novica Urosevic plakao kao malo dete jer ga je puno voleo rekao je :
" Kud ja ne poginuh,nego on tako mlad"!!
Ipce Ahmedovski je rodjen 6 januara, 1966 u Lazani, u blizini Prilepa Republika Makedonija.
Ipce je mladji brat Jasara Ahmedovskog, mladi i talentovani Ipce cesto je pevao u kafani svoga oca.
Preselio se u Beograd kako bi pokrenuo svoju karijeru,bio je poznat kao Mali Rambo.
Svoj prvi album Bila si devojcica godina mojih snimio je 1986 ,vecinu tekstova pisao je Rade Vuckovic
uz orkestar Tomice Miljica .
Kasnije je snimio nekoliko albuma sa Novicom Urosevic.
Pocetkom devedesetih postize veliku slavu i popularnost u Srbiji,a posebno kod mladjih generacija.
Postaje jedan od najtiraznijih pevaca tog vremena.
Nizali su se hitovi CINIO SAM CUDA,DA TI GUZVAM POSTELJU,OCI CRNE OCI PLAVE,JA TE VOLIM ON TE IMA i mnoge druge.
Snimio je 5 albuma pre nego sto je tragicno poginuo.
Ipce je poginuo u saobracajnoj nesreci 30. jula 1994 na Ibarskoj magistrali u blizini mesta Sopici kod Lazarevca.
Prethodno je snimio pesmu "Kad nestanem jednog dana".
Vozio je mercedes velikom brzinom i udario u kamion.
Njegova smrt izazvala je veliku tugu .Na sahrani mu bio veliki broj ljudi
Ljudi kazu da je Novica Urosevic plakao kao malo dete jer ga je puno voleo rekao je :
" Kud ja ne poginuh,nego on tako mlad"!!